ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Δ.Ε.Η., ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΘΗΝΑ

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΤΣΑΣ, ΛΗΔΑ ΔΙΤΣΑ,

ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ

 

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΤΣΑΣ, ΛΗΔΑ ΔΙΤΣΑ,

ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ

 

ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ

 

ΕΠΙΒΛΕΨΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΤΣΑΣ, ΛΗΔΑ ΔΙΤΣΑ,

ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

 

ΧΡΗΣΗ: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΘΕΣΗ: ΤΣΙΜΙΣΚΗ 136, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Δ.Ε.Η. Α.Ε.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: 900 M²

ΚΟΣΤΟΣ: 400.000,00 €

 

ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 2011

ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ: 2012

 



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η ανακαίνιση των καταστημάτων της ΔΕΗ έχει ως σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εικόνας της επιχείρησης στο νέο ανταγωνιστικό πλαίσιο που διαμορφώνεται. Οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις παίζουν καίριο ρόλο στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος το οποίο θα διέπεται από μια ενιαία ταυτότητα, σαφώς αναγνωρίσιμη αλλά και μια ποιότητα που θα εναρμονίζεται με το μέγεθος και το προφίλ που η επιχείρηση θέλει να επιτύχει.
Σε αυτό το πλαίσιο, στην ανακαίνιση του πιλοτικού, κεντρικού αυτού καταστήματος, δημιουργήθηκαν και εφαρμόστηκαν οι βασικές σχεδιαστικές αρχές και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της νέας Οπτικής Ταυτότητας των καταστημάτων της ΔΕΗ πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η ανακαίνιση ή ο εξ αρχής σχεδιασμός άλλων καταστημάτων.
Αυτές περιλαμβάνουν την βασική χρωματική παλέτα που χρησιμοποιείται, τα δομικά υλικά, τη σήμανση, τον επιπλικό εξοπλισμό, τις ειδικές κατασκευές και τον φωτισμό.
Ειδικά για τον φωτισμό, θεωρείται ότι παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στην μορφή και εμφάνιση των καταστημάτων , δεδομένης και της σημασιολογικής σύνδεσης της επιχείρησης της ΔΕΗ με το ηλεκτρικό ρεύμα και επακόλουθα με το φως. Για το λόγο αυτό έχει δοθεί έμφαση στη χρήση του φωτός, είτε με ειδικές κατασκευές , είτε με προσεκτική επιλογή φωτιστικών σωμάτων με αποτέλεσμα ο τομέας αυτός να παίζει έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο στην αρχιτεκτονική σύνθεση.
Ο συνδυασμός των παραπάνω βέβαια έχει νόημα και ευοδώνεται λόγω της τήρησης ενός υψηλού επιπέδου στην ποιότητα της κατασκευής και της απαραίτητης προσοχής στα φινιρίσματα και στο συνδυασμό των δομών. Για το λόγο αυτό και για να γίνει αντιληπτό το επίπεδο του επιθυμητού αποτελέσματος παρετάθησαν μια σειρά από κατασκευαστικές λεπτομέρειες που περιγράφουν τις εργασίες σε ενδελεχή βαθμό. Μέσα από αυτές διατέθηκαν στοιχεία όπως διαστάσεις, υλικά και διατάξεις όλων των κατασκευών που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε ένα κατάστημα της ΔΕΗ.