ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΤΣΑΣ

 

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΤΣΑΣ, ΛΗΔΑ ΔΙΤΣΑ,
ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ, ΘΩΜΑΣ ΔΙΤΣΑΣ

 

ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΛΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΤΣΑΣ, ΘΩΜΑΣ ΔΙΤΣΑΣ

 

ΕΠΙΒΛΕΨΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΤΣΑΣ, ΘΩΜΑΣ ΔΙΤΣΑΣ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΘΩΜΑΣ ΔΙΤΣΑΣ

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

 

ΧΡΗΣΗ: ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΟ
ΘΕΣΗ: ΚΗΦΙΣΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: DELPHIS – ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Δ. Α.Ε.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: 1.300 M²
ΚΟΣΤΟΣ: 1.200.000,00 €

 

ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 2007
ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ: 2009



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Πρόκειται για ένα κτίριο διοίκησης και εμπορικής χρήσεως που αποτελεί την έδρα μιας ιδιωτικής επιχείρησης. Αποτελείται από έξι στάθμες, τρεις υπόγειες και τρεις υπέργειες, συνολικού εμβαδού 1.300 m² περίπου, που περιλαμβάνουν υπόγειο χώρο στάθμευσης, χώρους αποθήκευσης, αίθουσες συναλλαγών και γραφεία διοίκησης. Διαθέτει ένα κόμβο κατακόρυφης επικοινωνίας με κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα προσώπων και ένα αναβατόριο αυτοκινήτων και προϊόντων που εξυπηρετεί αναγκαστικά τα υπόγεια.
Σε ότι αφορά την κτιριοδομική του διαμόρφωση, το κτίριο, εξ ολοκλήρου προκατασκευασμένο στις τέσσερις ανώτερες στάθμες από χάλυβα, γυαλί και ξύλο, εδράζεται στα δύο εκ μπετόν αρμέ υπόγεια που αποτελούν και το θεμέλιο της ελαφράς υπερδομής. Ο φέρων οργανισμός που είναι χαλύβδινος με εμφανή αντιανέμια είναι εκτός Σ.Δ. και αποτελεί φορέα των μεταλλικών σκιάστρων που περιβάλλουν τα υαλοστάσια των τεσσάρων όψεων.
Ο αυστηρός βιοκλιματικός σχεδιασμός του κτιρίου, εκτός από την παθητική θωράκιση του περιβλήματος του κτιριακού όγκου, προβλέπει και μια σύνθετη κλιματιστική τεχνολογία, με χρήση μεγάλων υπόγειων θερμικών ταμιευτήρων, που ελαχιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας κατά τις περιόδους αιχμής των καιρικών φαινόμενων. Αποτελώντας μέρος της αισθητικής του, η βιοκλιματική διαμόρφωση, από κοινού με τον εμφανή χαλύβδινο φέροντα οργανισμό, καθίστανται άμεσα ορατά στο χρήστη του κτιρίου.